Uniek sportevenement in Pijnacker-Nootdorp
Op zondag 9 oktober gaat een nieuw en uniek sportevenement van start. Badmintonclub Pijnacker (BCP), VV Netwerk (Volleybalvereniging) en de Tafeltennisvereniging Pijnacker (TTVP) hebben de sportieve koppen bij elkaar gestoken en organiseren een inspirerende dag vol sport en spel. Dit vindt plaats in Sporthal De Viergang in Pijnacker.


Maak kennis met drie explosieve zaalsporten
Deze dag is bedoeld voor iedereen en van alle leeftijden. De drie verenigingen vertegenwoordigen deze dag deze prachtige sporten op hun eigen manier. Denk dan aan demonstraties, korte clinics, informatie over de verenigingen en diverse spelvormen voor jong en oud. Het evenement begint met een opening door de Wethouders Sport & Jeugd van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, die zelf zal “aftrappen” door elke sport kort te demonstreren. Vervolgens wordt het startsein gegeven om mee te doen aan een warming-up sessie om lekker in de stemming te komen. Gedurende de dag kun je terecht bij alle drie de verenigingen, verdeeld over de grote zaal in De Viergang. Zij zullen je vervolgens begeleiden, informeren en uiteindelijk natuurlijk inspireren om actief mee te doen.

BCP zal voorzien in rackets, shuttles en trainers die je precies kunnen uitleggen én laten zien wat een enorm mooie en snelle sport dit is. VV Netwerk is aanwezig om je de gelegenheid te geven zelf eens te ervaren hoehet is om een bal, met alleen je handen, zo goed mogelijk over het hoge net te krijgen. TTVP is aanwezig om je kennis te laten maken met de snelste (bal)sport ter wereld met het aparte geluid! Beoefen je deze sporten wel eens op vakantie of thuis? Kom dan ook je ervaring eens testen tegen één van de leden van deze verenigingen. We dagen je uit om de strijd aan te gaan!

Gezonde lifestyle

Buiten deze drie sporten kun je terecht bij de Smoothies- en groentebar; sporten en gezond eten/drinken gaan bij dit evenement hand in hand. Tevens is er een fysiotherapeute aanwezig om het belang van sporten en bewegen aan te geven, en ook wat dit met je lichaam én geest doet. Kortom; ook buiten de sport zelf laat je je inspireren om vermaken.
Gratis deelname
Heb je al een tijd interesse in een sport en wil je meer bewegen? Ben je competitief ingesteld en wil je dit weer eens laten stimuleren? Zin om nieuwe mensen te leren kennen of gewoon een leuke dag te hebben? Kom langs!
De toegang is geheel gratis en het evenement begint om 10.00; iedereen is van harte welkom vanaf 9.30. Om 14.30 wordt het evenement afgesloten. Neem je sportkleding mee en kom in beweging op zondag 9 oktober in De Viergang.
Zie ook:
http://www.vvnetwerk.nl/zondag-9-oktober-2016-sport-inspire/
http://www.bcpijnacker.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1844&Itemid=174